BBQ Historia
Vad är barbecue När man snackar om BBQ så är det inte grillning, det är indirekt värme som är det fina i kråksången. Varför då undrar du? Det ska jag försöka att förklara. Allt började för ca en miljon år sedan när vår helt vanliga
stenålders människa kom hem med ett dödat djur och blixten slog ner i ett träd som började brinna.
Aha tänkte vår stenålders människa, eld varm mat, ja på den vägen är det.
Historisk så har BBQ varit med tusentals år tillbaka.
Och här argumenterar historikerna vilken kontinent som var först med den rätta barbecuen
Här är den långa versionen för den som vill ha mer info.
http://amazingribs.com/BBQ_articles/barbecue_history.html
Tittar vi på BBQ kulturen i USA så får man gå tillbaka till de fattiga nybyggarna.
När nybyggarna färdades västerut hade man det inte så fett.
Man fick äta det som fanns till hands vilket tvingade fram en långsam tillredning av kött.
Det var mycket vilt och inte de finaste bitarna av vanlig boskap som hamnade i grytan.
Så man grävde gropar, så kallade BBQ pits i marken som man gjorde en glödbädd i
Hickory och Mesquite var lokala träsorter man utnyttjades, och en fin röksmak fick man på köpet.
Köttet fick sedan ligga i dessa BBQ pits under flera timmar med låg temperatur och Indirekt värme, den låga värmen och röken från veden fick köttet att bli saftigt och mört vilket man snabbt lärde sig.
Så den BBQ kultur vi har idag kommer från det stora landet i väst, och från nybyggarna
men grundtanken är fortfarande den samma,``Low n slow´´.
För att citera
Rodney Scott vid Scott's Bar-B-Que South Carolina
`` If its bbq it’s a winner already´´